På kafe i Bustenskjolds Rike

(Første gang publisert EG 2006)

I Etnedal er ”Anna på Kaffe´n” et begrep nesten like godt innarbeidet som Lundebrua og Bustenskjold. I 25 år har Anna Skjærstein servert smil, kaffe og noe godt å bite i til etnedøler og tilreisende.

Etnedal Guiden stakk innom for en prat og en vaffel. Anna er ikke den som liker å stikke seg fram. Selv om hun hadde 25 års jubileum nå i vår gjorde hun ikke noe stort ut av det. For henne er det viktigst at maten smaker og at folk trives. Og det gjør folk på Bruflat Kafé.
Til vanlig er det vafler, kaker og rundstykker det går i, men hver onsdag er det middagsmat å få kjøpt. Alt sammen selvfølgelig på ekte hjemmelaget vis.

kafe1-2006
Vertskapet på Bruflat Kafé – Steinar Lundstein og Anna Skjærstein

Anna hadde jobb på Tonsåsen da muligheten bød seg for å starte kafedrift i det ene av kommunens bygg på Bruflat. Det har vært mange lange dager, men resultatet er en godt innarbeidet bedrift som fyller et stort behov. De siste 10 årene har samboeren Steinar Lundstein vært med på driften. Paret driver ikke bare vanlig servering, men tilbyr også møtelokale med bevertning. Dette er et tilbud etnedølene vet å benytte.
– En blir jo godt kjent med folk, smiler Steinar, – det er ofte de samme som går igjen enten de er her som politi-kere eller som medlemmer av dalens rike flora av lag og foreninger.
Før var det mest bygdefolk som benyttet tilbudet, men etter hvert har turistene oppdaget og fått smaken på Annas godbiter, og ikke minst prisnivået.

For Anna og Steinar har kafedriften blitt en livsstil, og fritid blir det ikke mye av.

Guiden lurer på hvordan røykeloven har slått ut på Bruflat Kafé?
– Vi hadde fryktet det skulle bli langt verre, sier Steinar, men dette har gått seg til og i dag merker vi liten eller ingen forskjell.

kafe2-2006
Oddbjørn Hestekind (t.v) og Gunnar Sande koser seg på Bruflat Kafé

Blant stamkundene finner vi drosjesjåførene Gunnar Sande og Oddbjørn Hestekind. De er storfornøyd med sørvisen på Bruflat Kafé.
– Det er bare helt topp å kunne slappe av mellom turene med en kaffekopp og en hyggelig prat, sier de to.

Tekst og foto: Internett Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*