Vil ha turistene på banen

 (Første gang publisert i Guiden 2010)

Mellom Rust og Bakkebygda ligger Granumsbygda. Det ser til vanlig svært rolig ut, men det er her det virkelig smeller!

Etnedal Jeger & Fisk har her bygget bane for leirdueskyting etter ønske fra årsmøtet i laget for en stund tilbake. Men planleggingen starta for tre år siden og startskuddet for byggingen var i mai 2007. Siden har det vært arbeidet jevnt og trutt.
Meget velvillige grunneiere med Alf Einar Brusveen i spissen har avgitt grunn og bidratt med mange dugnadstimer under anleggsarbeidet.
guide-029

Fra Jeger & Fisk har Geir Stubbene (til høyre) og Kjell Ivar Haugen vært primus motor, men veldig mange har vært med fra bl.a skytterlag. Unge og gamle har stilt opp på over 2000 dugnadstimer. Det lokale kraftselskapet har også stilt opp og velvillig flyttet en høyspentlinje – igjen alt på dugnad.
I alt har over 30 personer vært i sving i alder fra barn til eldre som regel to kvelder i uka og enkelte helger.
Laget har 70 medlemmer og rekrutteringen er stor. Det er satset særlig på jakt og fiske for å dra særlig ungdom med i dette. Det legges opp til mulig obligatorisk trening for småviltjakt og da vil dette anlegget være midt i blinken.
Opplegg mot skolen med fiskedag og leirdueskyting er noe som allerede er planlagt.
Det vil bli skyting med kyndige instruktører og god veiledning. Dette kan også bli aktuelt utenfor skolesammenheng.
Det vil også bli mulig å låne våpen.
guide-014

Det er i all hovedsak leirdueskyting som banen skal brukes til. Anlegget har en maskin med variabelt utkast i tre høyder og fem vinkler. Det kan mates inn 700 duer av gangen.
Det er plass til fem av gangen på standplass da er det bare å si i fra og dua kommer seilende.
Plassen er bygd etter alle regler og forskrifter som finnes og kan arrangere alle typer mesterskap. Ilddåpen blir med et stemne i juli.
guide-017

I samarbeid med skilag, grendelag og skytterlag er det bygget et flerbrukshus på 135 ganger kvadratmeter der det skal innredes med oppholdsrom, kjøkkenkrok og kontor. Dette skal stå ferdig i løpet av sommeren.
Selve banen ble høytidelig åpnet i fjor september av varaordfører , og så langt har det stort sett vært lokale skyttere som har brukt anlegget.

Det er planlagt en åpning av både hus og bane i løpet av vårparten og da vil banen være åpen annenhver helg i først omgang, men dette vil bli justert etter hvor stort oppmøte det er.  Beliggenheten i et usjenert myrområde er veldig fin og banen har fått veldig mye skryt allerede.

Etnedal jeger & Fisk arrangerer også isfiskedag og sommerfiske særlig rettet mot familie..

De ivrige skytterne håper på positiv respons blant hyttefolk og turister – og vil svært gjerne ha disse på banen. Først og fremst på standplass…..

guide-020

Tekst og foto: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*