Rart på Rust

(Første gang publisert EG 2006)

Fra lang tid tilbake har det vært handel-sted på Rust. Lenge var det Samvirkelag og en tid var det til og med to butikker. Men slik trenden har vært så mange steder ble disse til slutt lagt ned.

I det ene av butikklokalene er det i dag ny drift. Her har Ole Morten Fossli og en dugnadsgjeng dratt i gang ny drift med konseptet ”Rart på Rust nettopp på dugnad.

rartparust1-2006

Motivasjonen er ikke først og fremst å bli rike, men ut i fra skapertrang og idealisme drive et utsalg for i først rekke lokal- produserte varer.
Fossli forteller at de ønsker å bidra til å holde liv i bygdesamfunnet, og at ”lys i glasa” er viktig ikke bare i bolighus, men også i en tradisjonsrik butikk. Han og de andre ønsker at Rart på Rust skal bli et møtested i bygda.

Butikken har varer fra 10 – 15 produsenter og her finner du husflid, kunst- håndtverk, rosemaling og malerier.
Fosslis samboer produserer produkter basert på lokale, naturlige råvarer under navnet ”Jomfru-urt”.
Dette er alt i fra Rosenrot til kosmetikk basert på naturmidler. Søtsaker som treak , lakris laget av blant annet einebær er populære varer. I tillegg har hun håndarbeid for salg. Musikk fra Etnedal er også å finne.

Rart på Rust har oppe først og fremst på lørdager, men også i ferier. Fossli er brukbart fornøyd med besøket så langt. Da Etnedal Guiden var innom var butikken i utgangspunktet ikke åpen, men da et par på veg til hytta banket på døren var Fossli ikke sen om å åpne og handelen gikk livlig

Det blir også arrangert konserter av ymse slag og lokalet er åpent for små kulturelle arrangement.

rartparust2-2006Fossli sier at så langt er det ikke muligheter for ferskvarer, men om oppslutningen er stor nok så kan dette komme på tale. Det er planer om ting som turistinformasjon og aktiviteter som guidede turer med utgangspunkt fra butikken.

Så da er det bare å stikke innom og se på utvalget. I en liten sofakrok kan en nyte vafler og noe varmt å drikke.
Tekst og foto: Internett Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*