Fra bilpleie til rekreasjon

 (Første gang publisert i Guiden 2010) 

Etna Camping har fått nye eiere. Etter at plassens grunnlegger, Ivar Øverlier ga seg har Jos og Gea Hoekstra fra Nederland overtatt. De fant tilbudet på nett og overtok i januar 2008, sammen med Jos sin bror og han kone. De drev forretning innen bilpleie, men ville ut av byen. Blant annet for mer plass til de to barna. Broren og kona flyttet tilbake til Nederland i fjor.

Det var litt av en overgang med kulde og snø og ikke minst mye mindre folk – men også mye mer med plass!

camping1

De har pusset opp en god del og bl.a bygget en ny lekeplass.
Det har vært bra med trafikk tross en heller dårlig sommer i 09 sesongen.
Det er plass til 90 vogner og de har 40 faste som lar vogna stå der året rundt. De tar også i mot bobiler samt at det er 11 hytter for utleie.
Det er flest besøkende fra Norge, men folk fra hele Europa med hovedvekt på Nederland og Tyskland stikker også innom.

Campingen blir stort sett markedsført via nett og den er medlem av et nettverk med 11 campingplasser i Norge – alle med nederlandske eiere.
Mange nederlendere synes dette er fint å kunne dra til et sted i utlandet der de kan snakke morsmålet.

Planer videre framover er bl.a en liten restaurant og kanskje turistkontor. Så langt har de en liten butikk og servering av kaffe og kaker. Det er også mulighet for en rykende fersk pizza.

En kan også leie sykkel og kano for å prøve fiskemulighetene i elva. En kan klatre i berget eller gå tur på stier av varierende terreng – f.eks. opp til Lunde Bru

Stedet har en flott beliggenhet ved Etna like under Bergflagget i Madslangrudberget. Den kjente landemerket med figuren av Bustenskjold skal på plass igjen i løpet av sommeren etter oppussing og reparasjon.

Eierne har blitt veldig godt mottatt av lokalmiljøet, og er godt fornøyd så langt.
camping2

Tekst og foto: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*