Hva skal du bli når du blir stor da?

megHva skal du bli når du blir stor da?

Det er en del ungdom som henger rundt et av stedene jeg jobber – det er ikke til å unngå at vi kommer i prat, og et av de lettere sarkastiske replikken jeg bruker for å få i gang litt hjerneaktivitet (utover å myse gjennom godterihyllene våre) er denne med – hva de skal bli.
Det er ganske interessant de svarene jeg får – og litt skremmende.

De er programmerte ned til minste forestilling. God utdannelse, god jobb, fint hus, lekker bil, familie og barn. «Då har e det gøtt»
– Yeah! Riiiight…..svarer jeg, og så dissekerer jeg drømmen deres.

Hvor mange her har valgt livet sitt? Hvor mange har bevisst og etter grundig gjennomtenkning kommet til at det er dette jeg vil?

Hvor mange av dere har latt familie, venner, samfunn og tradisjon velge livet for dere? Hvor mange kan si at det jeg står for og det jeg er – er min vilje.

Jeg sier ikke at en ikke skal høre på råd, få anbefalinger, ha ting en beundrer og ser opp til, men for all del – lev ikke livet gjennom andre eller enda verre – lev andre sitt liv.

Jeg kan si mye rart til ungdommer – og de er så flotte med det at isteden for å smile litt brydd og vike unna en diskusjon, (som andre voksne gjerne gjør) så går de for strupen. Men akkurat på dette området, så tar jeg dem konsekvent. Det er så deilig og se dette glimtet av forståelse av noe de ikke har tenkt på før etter å ha hørt tiraden min.

Jeg regner ikke med å merke så mye som en gnist av denne forståelsen her – fordi denne forsamling av oppegående hel og deltids-etnedøler vil så klart for lenge siden ha innsett dette og forsikret seg om at en lever bare sitt eget liv – og ingen andres….eller hva?
Nettopp! Hva har dette med hytteliv og turisme å gjøre? Ganske mye faktisk.
Hva gjør vi stort sett hele livet? Jo, vi er i travel aktivitet fordi vi må penger for å betale «Livets Goder» for oss sjøl og/eller familie. Tror vi. Så vi går på jobb / skole, bruker den beste tiden av dagen til dette, og stresser oss gjennom ettermiddag og kveld med lekser/voksenting, som handling, rydding og ærender. Før vi sovner foran TV/PC. Er det rart vi skriker etter ferie og fritid?

Min oppfordring er enkel TA den tiden du roper etter og mere til – reis på hytta! Dra på en tur. Du skjønner det at du FÅR ikke noe bedre tid – det må du TA!
At tiden går kan du ikke gjøre noe med, men hvordan den går har du stor innvirkning på bare du er klar over det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*