Spenning på hytta

(Første gang publisert i EG 2011)

Hyttemarkedet de siste årene har opplevd en stort ønske om bedre standard. Ting som innlagt vann og gode sanitærforhold er blitt et ønske mange har. Og selvfølgelig strøm!
En av leverandørene av spenning på hytta er Elektro 1. Firmaet har 5 ansatte pluss sjefen sjøl – Ola Martin Hagaseth.

Ola Martin er innfødt etnedøl opprinnelig fra Steinsetbygda og etter å ha fått installatørbrevet i 2000  jobbet som elektriker først i et firma på Fagernes før han startet Elektro 1. Fra i fjor fikk firmaet eget lager i Etnedal og mange av kundene befinner seg på mange av dalens bortimot 2000 hytter
Det har vært mange oppdrag på nye og gamle hytter og responsen har vært meget god. Firmaet legger vekt på gode rutiner og disse er godt innarbeidet i alt fra kundekontakt til tidsfrister. Det er også viktig å trives på jobben og de trives med å være forholdsvis små – og ganske unge er de også. Ola Martin på 33 er den eldste.

strom1

Men også fastboende blir betjent av den ungdommelige gjengen i Elektro 1. Alt i fra totale løsninger ved nybygg i alt fra prosjektering til en enkel stikkontakt inngår i den allsidige servicen, For de kan også levere alarmer, kameraløsninger og til og med liftutleie og minigraver! Ellers finner en det meste av utstyr i de fem montørbilene.

En og annen bedriftskunde blir det også tid til.
Kvaliteten er alltid i høysetet til riktig pris. Målet er å øke enda mer og Ola Martin bruker nå meste tiden til administrasjon og kundekontakt og han må innrømme at han savner «skruingen» litt.

En annen viktig oppgave Elektro 1 tar er kontroll av eksisterende anlegg.  Her er det ikke bare viktig med sikkerheten, men et godkjent anlegg er gunstig for bl.a forsikringer. Ola Martin understreker viktigheten av at mange gamle anlegg kan være bra, men det er viktig å begynne evt, utbedringer i riktig ende fra sikringsskapet og utover. Dette er selve hjertte av installasjjonen og er ofte underdimensjonert med eldre skrusikringer. Det er en del ting en også bør passe på sjøl f.eks å passe på at sikringene er skrudd godt til.

Etnedal Guiden takker for praten og gode el- råd før Ola Martin og guttene haster vidre til neste oppdrag.

Tekst og foto: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*