Berger hele Valders

 (Første gang publisert i Guiden 2010)

Etnedal Bilverksted har utvidet tilbudet. De har vært hjelpestasjon for Falck siden 1982 og har hatt stort sett personbiler.
Etter at eierne av Falck på Fagernes ville selge fikk Etnedal Bilverksted spørsmål om å overta.
Dette gikk i orden fra 1 mars i år og nå kan de berge alle typer kjøretøy. Men også for hus og hjem har Falck tjenester. Et medlemskap kan gi assistanse på forbygging av diverse farer, snøras, opprydding etter uvær o.l

redning1

– Det er hele tiden folk på vakt – hele døgnet året rundt. Det blir kjørt en turnus fordelt på 12 stykker, forteller daglig leder Kjetil Korsvoll.

Det er naturlig nok mest å gjøre på vår og høst, samt ferier. De har stort sett sitt område i Valdres, men også Filefjell med harde værforhold er innenfor rekkevidde.
Falck rykker ut på bilberging ved ulykker, motorstopp, startproblemer innelåsing, punktering – ingen sak er for liten eller for stor. Og det er ingen egenandel ved medlemskap.

Kommer du langveis fra og bilen må stå over på verksted ordner de ikke bare med at du kommer hjem, men at bilen også blir fraktet til deg når den er ferdig reparert.

Likevel ber Kjetil folk om å tenke seg som når de drar på hytta – særlig når det gjelder dekk.
Mange har helt feil type dekk i forhold til årstidene. Og det er ingen nåde fra forsikringsselskapene om en kommer i en ulykke forårsaket av feil dekk.
I steden for å ta sjanser er det mye bedre å ringe fagfolk om snø og uvær kommer brått på.

Tekst og foto: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*