Gründere vil utvikle Bakkebygda som turiststed

(Første gang publisert i EG 2000)

Ny snowboardbakke og gardsturisme

Kjell Bergum og Per Fridthjof Berntsen satser på turisme i Bakkebygda. I løpet av året vil de to investere i snowboard bakke på Gamlestølen, overnatting i lavo med innlagte konkurranser og gårdsbesøk hos Jan Sverre Aarstad på Bakko.

– Vi kommer til å satse på et helt nytt opplevelsebasert turisme-og leirskolekonsept med vekt på friluftsliv og hvordan man skal overleve ute i naturen sommer og vinter. I første omgang vil besøkende som kommer til Bakko kunne stifte bekjentskap med geiter, griser, høner, ponnier og kalver, forteller de to bygdeutviklerene, som eier henholdsvis Gamlestølen Turistsenter og Glenna Høyfjellsenter. Det planlagte gårdsturisme prosjektet på Bakko har fått tilsagn om inntil 40.000 kroner i støtte fra det kommunale bygdeutviklingsfondet i Etnedal.
– Et levende landbruk er god distriktspolitikk fordi det gir grunnlag for tilleggsnæringer og turisme basert på de lokale tradisjonene, sier Per Fridthjof.

bakke2000

Vi må samarbeide for å vidreutvikle Bakkebygda som turistområde,sier Kjell Bergum (tv) og Per Fridthjof Berntsen.

10 millioner
De siste 10 årene har Kjell Bergum og Per Fridthjof Berntsen investert over 10 millioner kroner i turist -utbygging, oppkjøring av skiløyper og drift av Jomfruslettheisen i Bakkebygda. Foruten 60 kilometer med maskinpreparerte langrenn- sløyper og slalombakke kan Glenna Høyfjellssenter med sine 30 utleiehytter og Gamlestølen tilby sine gjester ridning, kanefart, båt og kanoutleie, butikk, guidet tur til Spåtind, sauna, karoke, utleie av dusj til hyttefolk, selskapslokaler og barneskitrekk.
– For å kunne vidreutvikle og bevare alle de gode tilbudene vi har må turistbedriftene, hytteeierene, det lokale næringslivet og kommunen gå sammen om å dele kostnadene. Vi må alle samarbeide for å gjøre Etnedal til et enda mer attraktivt område, i stedet for å sitte på hver vår tue, understreker Kjell og Per Fridthjof.

Modernisering og utleiehytter
Kjell Bergum er nå i ferd med å sluttselge de siste av de 35 godkjente hyttetomtene han har lagt ut ovenfor Gamlestølen. Til høsten skal han bygge helt ny plass for campingvogner og bobiler med tilhørende servicebygg, tennisbane og fotballløkke. I løpet av neste år planlegger den aktive 47-åringen å starte arbeidet med å ruste opp og modernisere Gamlestølen Turistsenter som overnattingssted og selskapslokaler. I tillegg planlegger han bygging av utleiehytter ved siden av det eksisterende bygget. – Hvis vi skal gjøre Bakkebygda til et attraktivt turistområde må vi satse offensivt, sier Kjell.
I løpet av sommeren kommer Per Fridthjof Berntsen til å sette i stand det gamle seterhuset ved siden av Glenna Høyfjellssenter til kombinert utleiebolig og gildehall.

Tekst og foto: Stig Solbrekken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*