Ingrid tegnet vinnergenser

 

(Første gang publisert i EG 1996)

25-årige Ingrid Korsvoll fra Etnedal vant konkurransen om å lage ny etnedalsgenser. Juryen valgte ut Korsvolls utkast blant åtte innsendte forslag. På andre og tredjeplass fulgte utkastene til henholdsvis Dagny Hasli og Toril Skartlien fra Nordre Land og Jenny og Solfrid Nysveen fra Etnedal.

LOKAL ingrid96TRADISJON
– Årsaken til at vi i juryen valgte utkastet til Ingrid Korsvoll som ny etnedalsgenser, er at genseren har en sterk tilknytting til Etnedal samtidig som den har en kreativ farge – sammensetning. I tillegg tok utgangspunkt i lokal tradisjon, sa næringsrådets representant i juryen Torgun Thon Hagaseth. Juryen besto av representanter fra kultursektoren i Etnedal og husflids-eksperter. Genseren til Jenny og Solfrid Nysveen var mest populær blant flertallet av de 260 besøkende på Etnedalsdagane, der de avga stemme på utkastene. Av de åtte innsendte forslagene kom hele seks fra Etnedal.

LUNDEBRUA
Den nye Etnedalsgenseren er sammensatt av fargene rødt, svart og hvitt.
– Fargene er hentet fra etnedalsstakken Jeg begynte å jobbe med genseren for ett år siden.

Mønstrene er hentet fra Lundebrua, et oblatjern i Bruflat kirke og sagnet om Byfugli-kjerringa, forteller en glad Ingrid Korsvoll,

Tekst og foto: Stig Solbrekken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESIGNVINNER: Ingrid Korsvoll vant konkurransen om å lage etnedalsgenseren.

Produktet er bygget på lokale tradisjoner. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*