MAXBO – en del av ferien

(Første gang publisert EG 2003)

Hvis en skal finne en en ting de fleste hytte-eiere i Etnedal har felles, så må det være at de har noe som stammer fra MAXBO Hestekind. Om det er omtrent hele hytta eller bare et malingspann, så har det fleste vært innom butikken. Derfor fant vi det i år naturlig å presentere denne bedriften.

Tradisjon
Firma A. Hestekind ble stiftet i 1920 av den nåværende eiers bestefar, og det har vært full drift siden.
I 1995 skiftet de navn til MAXBO Hestekind.
I dag er Arne daglig leder og har en finger med i det meste i bedriften. Dette er noe han har lagt vekt på. Han skal kunne alle oppgavene i bedriften. Fra å kjøre truck til å føre regnskapet.

Likevel er det ansatte som er spesialister på ulike fag-områder. Blant annet så er Ola K. Hagaseth autorisert Jøtul-ekspert. Arne sier han har vært svært heldig med de ansatte og at dette er mye av oppskriften på suksessen som MAXBO butikken «på Strand» er blitt.
I 1999 kjøpte Arne opp alle eiendommene til MAXBO Dokka og 64% av driftsel-skapet. Til sammen har de to foretningene 13 ansatte, 5 i Etnedal og 8 på Dokka.

Fra v. Kjell Arne Sveen, Ole Jøranli, Anne Kristiansen og Arne Hestekind

Hyttemarkedet viktig
MAXBO Hestekind har ca 60% av omsetningen sin relatert til hytter. I fjor var det første året at trelast sto for mesteparten av salget framfor andre bygge-varer. Hovedvekten ligger ikke på nybygg, men rehabilitering og tilbygg til eksisterende hytter. Det er mange hytter som er blitt overtatt av neste generasjon. Her ønskes en høyere standard enn hyttene opprinnelig hadde tidligere.
Arne understreker det veldig gode og nære forholdet butikken har til hytter-eierne. Han mener at en plass som Etnedal har er stort fortinn nettopp her. Den menneskelige kontakten mener Arne er langt mer framtredende her i Etnedal enn på større steder. Slik blir også servicen mye bedre. Et bevis på dette er at MAXBO Hestekind ikke bare leverer til hyttene, men også til eiernes helårsboliger i mer «sentrale» strøk.

Stor respons
Tilbakemeldingene fra kundene på tilbudene er gode og stabile.
Arne har et godt samarbeid med snekkere og andre leverandører av tjenester innen hyttemarkedet som han ikke tilbyr selv.

maxbo2-2002
Arne Hestekind – en aktiv butik-keier i Etnedal

Aktiv sjef
Arne har bakgrunn i IBM og Norsk Data. Til sammen arbeidet han 10 år » i byen» før han overtok MAXBO butikken etter sin far.
Arne viste allerede her en sikker teft da han kom seg vekk fra Norsk Data før problemene startet der.
MAXBO Hestekind har øket omsetningen hvert år siden Arne overtok i 1988. Han mener strategien med å ta ut forsiktig utbytte i begynnelsen, for å få ned gjelden, har vært riktig. I dag har bedriften relativt stor frihet uavhengig av svingninger for eksempel i rentesatser.
Arne har alltid vært en lagspiller og har 15 år som aktiv fotballspiller i 4/5. divisjon. Han er også Valdresmester innen skyting i både rekrutt- og juniorklassen.

Rekreasjon
Når en som har så mye med turister å gjøre skal slappe av hva gjør han da? En skulle kanskje tro at i høysesongen om sommeren at søndagene ble brukt til å slappe av i henge-køya. Å neida! Ikke Arne! Da drar han til fjells. Nesten hver søndag er han i Jotunheimen på fottur. Han har etter hvert blitt lomme-kjent i Bygdin og Gjende området og har vært på over 20 topper på over 2000 meter.
I vinterhalvåret setter han gjerne kursen mot enda mer eksotiske reisemål. Han har vært på alle kontinenter unntatt Australia og dette er en tur som står på ønskelista for den energiske 47 åringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*