Med fjellet som nærmeste nabo

(Første gang publisert i EG 1997)

For et år siden bestemte det frilufts interesserte ekteparet Bjørg og Lasse Edvinsen seg for å flytte fra Oslo og opp til Lenningen. – Det er utrolig moro å drive egen fjellstue i et så fint jakt og fiskeområde, forteller Bjørg Edvinsen.
– Hyttefolket er veldig flinke til å bruke Lenningen. I påsken hadde vi fullt kjør av turister både i kafeteriaen og inne i butikken. De mange som var innom satte pris på  å få kjøpt hjemmelaget middag, sier den tidlgere butikksjefen, som trives i rollen som kokk.
– Vi har bygd nytt kjøkken som er godkjent av næringsmiddeltilsynet, forteller den ivrige fuglejegeren, som har jobbet 27 år innen renholdsverket i Oslo kommune.

PERSONLIG SÆRPREG
Etter hvert har Bjørg lyst til å gi hver av hyttene dyrenavn og male dem i forskjellige farger innvendig. – Det personlige særpreget er viktig, mener vertinnen på Lenningen. De nye eierne ønsker å skape et miljø for jakt- og frilufts interesserte på grensa mellom Etnedal og Torpa.
– Vi bar søkt Torpa Fjellstyre om å få  arrangere treningssamlinger og jaktprøve for fuglehund. Lenningen området har også et enormt utviklings potensiale som utfartsområde for fiskere og turgåere, forteller den fingernemme 51 -åringen. Jakt troféer, bilder og gamle våpen vitner om jaktinteressen til det nye vertskapet.

SKIFTET VANN- OG AVLØP
– Det er utrolig godt å kunne bo på et sted hvor fjellet ligger rett utenfor stuedøra, mener Lasse, som ikke savner storbylivet. – I vår bar vi revet opp sanitæranlegget innvendig. Det skal være ferdig oppusset til sesongen begynner 14. Juni. Videre bar vi gravd opp og skiftet vann – og avløpet i åtte av hyttene, og kjøpt inn nye kjøleskap, sier Lasse, mens han viser fram anlegget.
– Under fjorårets hesteslipp på Lenningen var det mange av de vel 1000 tilskuere som la turen innom. Midt på sommeren er det mange turistbusser som svinger innom. Sesongen varer vanligvis til over jakta, forteller Bjørg.
– Drømmen vår er å bygge på en etasje til med 10-15 rom med en terrasse for vi blir pensjonister betror ekteparet Edvinsen oss. I første omgang har de tenkt å flytte butikken inn et eget nybygg for å få større spisesal slik at de kan ta imot flere gjester samtidig.

lenningen1997

FJELLSTUE MED SÆRPREG: Bjørg og Lasse Edvinsen kan tilby turistene fine jakt- og fiske områder på Leningen

Tekst og foto: Stig Solbrekken

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*