Mye nytt i Fagerlund

(Første gang publisert i EG 2008*)

Fagerlund ligger nesten midt i Etnedal. Det er kanskje derfor det har vært drevet butikk her helt tilbake til 1800 tallet.

I dag er det bl.a  Joker butikk som fortsetter handelstradisjonen. Paret bak dette er Marit og Kai Egil Bachér,  driftig etnedøler som har fått handel i blodet fra fødselen av. Kai Egil er sønn av Vebjørg og Oscar Bachér, som har drevet butikk i Steinsetbygda i en årrekke. I dag er forretningen overlatt til en ny generasjon og drives sammen med butikken i Fagerlund. Samt tre andre butikker i Vestre Slidre, Torpa og på Leira

Marit og Kai har etter overtakelsen i 2000 fortsatt i den gode trenden. Solid tuftet på lojale og trofaste lokalkunder. Mye av dette skyldes at butikken i Fagerlund er som en blanding av et mini ”storsenter” og gammeldags landhandel under samme tak.

Forretningen er i år inne i sluttfasen på en omfattende ombygging som skal feires med stor ny-åpning 21 juni.
I første etasje er det gitt rom for en utvidelse av varesortimentet på dagligvarer, særlig på kjøl og frys siden.

Fra før har også Klesboden holdt til i samme lokaler og denne har i dag fått et nytt fint hjørne, hvor Kjellfrid Bergene tilbyr klær til store og små av begge kjønn.

Andre høgda vil nå gi rom for spennende nye ting. Først og fremst vil det bli den nye flotte terrassen med kaffeservering. Her vil en kunne nyte sol og fint vær enten en er fastboende eller tilreisende. Skulle sola mangle er det også rom innendørs for en kaffekrok. Her vil en finne en liten IT Café med tilgang til PC og trådløst nettverk, slik at en kan ta med seg sin egen bærbare og sjekke epost og surfe på nett.

I samme etasje er det utsalg av leker, kjøkkenutstyr og noe til hund og katt. På sikt er det også tenkt å få inn lokalt håndverk.

Kai Egil er interessert i å prøve nye ting noe som han lover butikken vil bære preg av framover.

NorgesGruppen som Joker tilhører er også i gang med et ”Bank i butikk” konsept som begge fortetningene i dalen vil bli med på. Her kan en få utført enkle banktjenester sammen med dagligvarehandelen og en pust i bakken med en kaffekopp.
Likevel blir ikke noe av de gode, gamle tilbudene borte. En vil ennå finne utsalg av bensin, propan og parafin. Salg av fiskekort og båtutleie i Steinsetbygda er også noen finner sammen med bl.a kart. Det allerede godt etablerte samlingspunktet utenfor butikken med gratis kaffe vil fortsette.

fagerlund2

Til sammen teller staben i dag 26 stykker fast – og enda flere i høysesongene, og forretningene har en årlig omsetning på rundt 48 millioner  hvis en regner de fire Jokerbutikkene sammen med en Europris butikk på Leira.
Den jordnære handelsmannen finner også tid til å engasjere seg i hele familiens store lidenskap  fotball. Han var selv en habil spiller i sin tid, men i dag er det barnas som blir fulgt opp, både av foreldre og ikke minst ivrige besteforeldre.

Guidens utsendte takker for en hyggelig prat og ønsker lykke til med flott nytt bygg.

Tekst og foto: Øyvind Rust

* Avdelingen i Steinsetbygda er senere lagt ned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*