Spenning på 1000 meter over havet.

(Første gang publisert EG 2006)

På grensa mellom Nord-Aurdal og Etnedal ligger Nordfjellstølen. Her har mange funnet sin hytteidyll. Men hos mange har det vært et ønske om enda mer comfort blant annet strøm.
En ildsjel har lenge arbeidet med dette og tok kontakt med det lokale kraftselskapet VOKKS.
Våren 2005 var det start for det praktiske arbeidet. 58 hytteeiere var i utgangspunktet med, men snart var tallet oppe i 80.

nordfjell1-2006
Gunnar Bergene tar en velfortjent pause og nyter utsikten.

Etnedal Guiden har tatt en prat med Gunnar Bergene i VOKKS og han ble med på en rundtur i området.
– I utgangspunktet gikk det høyspent til Fjellsbygda, forteller Bergene, – og derifra er det bygget 2 kilometer med ny høyspent inn i området.

 

nordfjell2-2006
Lars Eivind Skjærstein i VOKKS Installasjon kobler enda en fornøyd hytteeier til nettet på Nordfjellstølen.

På det meste var 7 mann i arbeid, og vi i løpet av fjoråret er det blitt lagt ned bortimot 15.000 meter med kabel av forskjellig type. All framføring av ledning er lagt i grøft og naturinngrepene har vært beskjedne. To basestasjoner forsyner området med nok spenning.

Dersom interessen er til stede er anlegget dimensjonert og klargjort for å fortsette tilførselen av strøm over mot Nord-Aurdal sida.

Det er hver enkelt hytteeier som står for kostnaden av kabeigrøft frem til sin hytte. Totalt er det gravd ca 4.500 meter med ledningsgrøfter.

Det er VOKKS Nett som har stått for utbyggingen, men også VOKKS Installasjon har lagt ned mange arbeidstimer med å sette opp anlegg i hyttene.
Totale investering for VOKKS har vært på opp mot 5 millioner

nordfjell3-2006
Gunnar Bergene I VOKKS Nett sjekker at alt er i orden med basestasjonen på Nordfjellstølen.

Bergene er kjempefornøyd med resultatet
– Det har blitt utftørt en kjempeinnsats av de som har vært med i prosjektet. Samarbeidet mellom alle berørte parter har vært enestående.

Tekst og foto: Internett Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*