Tilbud på Tonsåsen

(Første gang publisert i EG 2000)

Tonsåsen Opptreningssenter er en perle som kanskje er vel så godt kjent utenfor Etnedal som innenfor.
Stedet ble grunnlagt av Valdrs- legen Knut Hovi. Han var en hardt arbeidende mann som selv fikk merke problemer med hjertet. Etter en grønnsakskur ble han overbevist om betydningen av kosthold i forhold til helsen.
Denne overbevisningen, sammen med et ønske om å opprettholde Tonsåsen Rekreasjonshjem, fikk Hovi til å dra igang det som i dag er internasjonalt annerkjent som et kompetansesenter innen kostholdets innvirking – både på generell helse og spesifikke plager.

tonsasen2000

Tonsåsen tar i mot gjester – de kalles ikke pasienter her – som er henvist både fra helsevesnet og folk som besøker stedet ut ifra eget initiativ. Belegget er bra med over en måneds ventetid i enkelte tilfeller.

Som en del av opplegget sitt har staben på Tonsåsen for egen regning opparbeidet et variert turtilbud med ruter i nærområdet. Dette er nå i ferd med å knyttes sammen med noe av kommunens øvrige løypenett både vinter og sommer. En stor innsats er lagt ned i dette og søskenparet Nils og Dagny Hovi ønsker både fastboende og tilreisende velkommen i turløypene.

Tonsåsen har også tilbud om servering. Det kan være en god ide å legge søndagsturen – og middagen til Tonsåsen. Vegetarmenyen er som nevnt kjent langt uten for landets grenser.
Opptreningssenteret skreddersyr også opplegg for personer og grupper som ønsker f.eks foredrag eller å benytte seg av stedets øvrige treningstilbud.

Tekst: Øyvind Rust
Foto: Tonsåsen Opptreningssenter

Tonsåsen opptreningssenter – idyllisk beliggende på Tonsåsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*