Trygghet for bilen

(Første gang publisert EG 2005)

Er du på ferie langt oppe på fjellet, er det trygt å vite at en kan få utført
selv store reparasjoner uten å dra tilbake til ”by´n”

For ei lita bygd som Etnedal er det en styrke å ha flest mulig tilbud. Både for de fastboende og ikke minst alle hytteeierne er et av de viktigste tingene at bilen går. Om uhellet skulle være ute er det godt å vite at hjelpen er i nærheten hos Etnedal Bilverksted.
Virksomheten er eid av Svein Erik Korsvoll. Han begynte som ansatt på Etnedal Bilverksted og ble etter hvert verksmester.
I 1985 sto det et nybygg ferdig på Bruflat og her startet Etnedal Bilverksted opp.
Bedriften hadde tre ansatte pluss Svein. Verkstedet har siden oppstarten hatt en meget god utvikling har siden den gang utvidet antall ansatte.
Alle som jobber på verkstedet i dag er fra Etnedal og flere har gått læretida si i bedriften og siden fått jobb der.

hp photosmart 720

FLERE BEIN Å STÅ PÅ
Etnedal Bilverksted driver også med bilberging og dekker helt fra grensa til Nord Aurdal og ut til grensen mot Buskerud i Begnadalen.

Mye av oppdragene er for forsikringsselskaper med takst og reparasjon av forsikringsskader.

Verkstedet har topp moderne utstyr og er godkjent Bosch verksted. Tilknytningen til Bosch kjeden har store fordeler, men krever også mye av medlemmene av oppfølging. Bosch er storleverandør av elektronikk og et godt utbygd supportfunksjon for alle bilmerker.
Dette innebærer at de kan ta seg av jobber som vanligvis krever
merkeverksted. Svein og hans ansatte har bevist satset på en høy standard og på å holde seg ”up to date” med kurs og sertifisering.
EØS kontrollen har bidratt til en sterk økning av oppdragsmengden, for det er et greit tilbud å kunne få rettet evt. feil og mangler på samme sted som kontrollen utføres.

GJØR DET MESTE
Nyere biler krever stor grad av nøyaktighet og verkstedet har utstyr som oppfyller kravene for eksempel til 4 hjuls kontroll og reparasjon av plast.
Det siste er noe som blir mer og mer aktuelt på forsikringsskader, hvor det spares både utgifter og ikke minst miljø med å rette opp skader på plastdeler framfor å bytte dem ut.
Mer ordinære ting som frontruteskift er heller ikke noe problem for disse ”allrounderne” på bil.
Mange av kundene er utenfra, både fra nabokommunene og ikke minst hytteeiere, hvor mange tar faste servicer hos Svein og gjengen. Utlån av bil er blant annet et av tilbudene som trekker, samt at prisene også er gunstige i forhold til mer ”sentrale” strøk. Liten administrasjon og eget bygg og utstyr, samt at det er billig å drive i Etnedal gjør at prisene kan holdes nede.

SENTRALT PLASSERT
Deleleveranser tre til fire ganger pr. dag fører til at verkstedet heller ikke har problemer med å skaffe deler raskt.

Beliggenheten på Bruflat er midt i smørøyet og en skal ikke se bort i fra at andre bedrifter drar nytte av at kunder hos verkstedet tar en runde i sentrum, mens de venter på EØS kontrollen skal bli ferdig.

Noen dagers ventetid må en regne med, men en dag i uka er satt av som en buffer mot akutte skader som verkstedet så forsøker å ta etter hvert. I servicen rundt f.eks bilbergingen så har de som mål å få bilen videre med det samme der det er mulig – også til alle døgnets tider.

Oppdragsmengden begynner å bli så stor at Svein vurderer å bygge ut og utvide staben.
Derfor ser det ut til at etnedøler og feriefolk kan få opprettholdt en trygghet for bilen fullt på høyde med langt større steder.

Tekst og foto: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*