Bygdetun ved Lundebrua

(Første gang publisert i EG 1998)

Etnedal kommune har utarbeidet reguleringsplan for et område ved Lundebrua med sikte på å etablere eget bygdetun. I første omgang satser kommunen på å sette opp huset som tidligere sto på Liahaugen.

Dette huset ligger nå klart til å bli satt opp på nytt ved Lundebrua. Bygdetun området ligger på oversiden av veien ved den eksisterende parkeringsplassen. Kommunen håper å komme i gang med dette arbeidet i løpet av 1998. Tanken med bygdetunet er at det skal brukes til turistinformasjon, kunst og kultur aktiviteter.

Området ved Lundebrua vil derfor få en ny attraksjon. Dersom man ønsker å bade i Hellefossen, stifte bekjentskap med Etnedalsforfatteren Sigud Lybeck og hans tegneseriefigurer Bustenskjold, Plassbakk-kallen, Myrengubben og Sørine eller studere hvordan ei gammel oppgangsag fungerer, så er området rundt Lundebrua verdt et besøk.

Den nye oppgangsaga ved Etna som nå tar form, er en rekonstruksjon av ei gammel sag som sto nedenfor Lundebrua for 150 år siden. Mye tyder på at dette var den første oppgangsaga som ble bygd i Etnedal. Kommunen har fått 25. 000 kroner i støtte fra Aksjon vannmiljø til oppbygginga av saga.

sag1998

OPPGANGSAG: Etnedal kommune er i ferd med å bygge opp ei gammel oppgangsag ved Lundebrua.

 

Tekst og foto: Stig Solbrekken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*