Ny vei mellom Elveseter og Bakkebygda

(Første gang publisert i EG 1998)

I løpet av sommeren åpner den nye veien mellom Elvesetre og Bruiten

Turen mellom Lenningen og Bakkebygda kommer til å bli adskillig kortere takket være innsatsen til 20 aktive lokale andelseiere som har gått sammen om å bygge vei. Den nye veien er kostnadsberegnet til en million kroner. Helt siden i fjor har entreprenør Jarle Bjørnerud jobbet med å få ferdig den nye forbindelsen.

Den nye veien er 11 kilometer lang. For å få forbindelsen i orden har andelseierne måttet bygge 5 kilometer med ny vei. De to veistubbene på begge sider er blitt rustet opp, slik at de holder samme standard som den nye.

– Den nye bomveien blir åpen for alle. Vi ønsker å spille på lag med hytteeierne. Over 40 hytter ligger langs den nye veien. Denne forbindelsen vil også gjøre det lettere å få ut tømmer og ved fra området, forteller en av de lokale andelseierne Gunnar Granum.

Han gir også ros til Bjørnerud mens vi kjører bortover den fine, rette grusveien som strekker seg gjennom det vakre vårlandskapet.

Skikkelige grøfter og godt grunnarbeid gjør turen til en sann nytelse. Denne veien kan herved anbefales på det sterkeste.

gunnar-granum-1998

NY VEI: Andelseier Gunnar Granum er svært godt fornøyd med den nye veien mellom Elveseter og Bruiten som åpnes i sommer.

Tekst og foto: Stig Solbrekken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*