Hva man kan gjøre i et sauefjøs i Etnedal.

(Første gang publisert EG 2003)

Egentlig så skulle jeg bare få med meg noe om tegneserier på programmet Stereo på statskanalen.
Plutselig så rykker jeg til. Hei! Hun der kjenner jeg! Hun er etnedøl!
Jeg hadde hørt om Bernard og Bianca før, men det var altså ikke tegneserien det dreide seg om denne gangen. Det var et nytt band med en rimelig original bakgrunn. De to frontfigurene Guro Strande og Robert Jønnum hadde gifta seg og i bryllupspresang hadde de gitt ut en CD. To øvinger og rett på TV. Det låt slett ikke verst heller.
Etter innslaget på Stereo har det skjedd mye rundt dem. Vi skal prøve å ta det i rekkefølge.

guro2003

Robert Jønnum har jobba i snart 10 år som produsent for ulike artister. St. Thomas er kanskje den mest kjente for de fleste. Guro har også vært med på flere plateutgivelser blant annet som vokalist. Det første soloprosjektet var Bernard og Bianca, et prosjekt de alt nå har lagt dødt. Ting skjer fort med disse to. Drømmen var å starte et produksjonselskap med eget studio. Guro fleipa med at de kunne jo flytte hjem til Etnedal å starte noe der. Robert var vel mildt sagt ikke så gira på det, men etter å ha vært på en omvisning i et gammelt sauefjøs hos noen slektninger i dalen, så ble han mer tent. Dette kunne de faktisk få noe ut av! Det ble tatt kontakt med kommunen for å høre om det var muligheter for støtte og ordføreren stilte opp. Det endte med en søknad til SND som også ble innvilget.
Slik kunne de sette i gang med å ominnrede en bygning som ikke hadde mer med musikk å gjøre enn bokstavelig talt Bæ Bæ lille lam.

I dag er det et fullt ferdig produksjonslokale som selskapet Protofon kan tilby. Guro og Robert skreddersyr løsninger til hver enkelt kunde. Alt fra opptak på timesbasis til nærmest døgnkontinuerlig arbeid, inklusiv kost og losji. Noe av hovedårsaken til at de vil drive dette fra Etnedal er at de kan holde mye lavere driftkostnader her ”ute i bushen”, enn i mer såkalte sentrale strøk. Kanskje noe å tenke på for flere bedrifter? Ta en titt på kartet og sjekk hvor de virkelige utkantstrøka ligger!

Responsen har også vært god. Både lokale artister og internasjonale har eller kommer til å benyttet tilbudet om innspilling i omgivelser fritt for høyblokker og asfalt. Både Roberts tidligere samarbeidspartnere St. Thomas og Kings of Convenience har planlagt turer til Etnedal.

Guro og Robert renner omtrent over av ideer. Et nytt soloprosjekt som arvtager til Bernard og Binaca er under planlegging. Robert er også involvert i et plateselskap, så utgiverbiten av plateproduksjon kan også bli aktuell. Videre så har de lyst til å lage en CD med utøvere fra Etnedal. En slags musikalsk ”bygdebok” . De ønsker at lokal-befolkningen tar kontakt for ønsker og bidrag. De to entusiastene setter stor pris på at folk stikker innom studioet. Enten bare for å kikke og slå av en prat eller for å dele ideer. Spekteret er vidt, som Robert understreker hans oppgave er å få all musikk uansett sjanger til å høres bra ut.

Da har altså Etnedal fått sine to første popstjerner, eget platestudio og to veldig kreative nye innbyggere. Dette må følges opp av oss andre!

Sjekk også ut sidene deres på www.protofon.com og www.racingjunior.com

Tekst: Øyvind Rust

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*