Pentaque og Internett

(Første gang publisert i EG 2001)

Etnedal Ungdom & Fritidsklubb har mange jern i ilden. I snart ti år har en gjeng «resirkulerte» tenåringer drevet klubben på dugnad. Nå er de i gang med sitt hit til største prosjekt.

PARKANLEGG
Bak «Samvirkelaget» på Bruflat var det for kort tid siden mest steinur og kratt. Nå er arbeidet i gang med å gjøre om-rådet om til et slags parkområde. Det er Etnedal Ungdom & Fritidsklubb som sammen med Etnedal kommune står for dette. Planene omfatter sandvolleyball-bane, basketballbane, asfaltert bane for modellbiler, grøntanlegg, benker, bord og grill. Dette vil bli et tilbud til alle, forteller leder i klubben Terje Bjørnødegård. – Vi vil også introdusere et nytt spill i Etnedal, nemlig Petanque. Dette er en litt tøffere utgave av det mer kjente Boccia spillet. Klubben arrangerte i fjor Etnedal-dagane. Mye av inntektene fra dette går til uteanlegget fortsetter Bjønødegård,- og sammen med tippe-midler, og hjelp fra kommunen både med prosjektering og finansiering så håper vi at anlegget er ferdig til bruk tidlig på høsten.

INNEAKTIVITETER
Klubben driver også mange innendørs aktiviteter. Tar en turen inn i kjeller-lokalene så er det sekretær og «internett-freak» Øyvind Rust som styrer domenet. Rust’s firma Internett Norge står for driften av klubbens dataanlegg og han også kontor i lokalene.
– Vi har fått utrolig god støtte fra både kommunene og næringslivet til å bygge opp dette tilbudet, sier Rust. Bl.a har Etnedal Sparebank bidratt med midler, men også lag som husflidslaget og helselaget har vært velvillige.
Fire kraftige maskiner står derfor til disposisjon for unge og eldre, her kan en surfe, sjekke epost og kjøre spill i nettverk. Klubben har åpen Internettkafé mandag og torsdag fra to til seks. På torsdag fortsetter mora helt til ti med åpen ungdomsklubb. Ungdom i alle aldre spiller dart og biljard, surfer og danser. Et solid stereoanlegg med tilhørende storskjerm høyner stemningen helt i taket.

TILBUD TIL ALLE
Snart åpner også et eget rom der ungdommen kan få skru og «mekke» på kjøretøyene sine.

Når uteanlegget står ferdig vil klubben ha noe å tilby de fleste både fastboende og turister.

Tekst og foto: Internett Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*