Synnfjell Utvikling

(Første gang publisert i EG 2002)

 Av Odd Magnar Bratlien – daglig leder i Synnfjell Utvikling

Det er store og attraktive områder med enorme utviklingspotensiale som ligger rett utenfor stuedøra vår. Mye er allerede gjort, men for turisme, næringsliv og sysselsetting er det fortsatt mye å ta tak i. Gjennom Synnfjell Utvikling skal Etnedal, Nordre Land kommune og grunneiere søke å utvikle området til å bli en turistmagnet!

Det er mye å ta tak i for det relativt nyopprettede Synnfjell Utvikling. I oktober i fjor ble de etablert som en kommunal og privat sammenslutning. Etnedal- og Nordre Land kommune er begge representert i denne sammenslutningen, der målet er at Synnfjellet skal være et satsningsområde for turisme, og man skal bedre samarbeidet om felles oppgaver innen dette. Synnfjellet skal utvikle seg som en turistmagnet!

Stort potensiale

Det er store og attraktive områder i Jotunheimens forgård vi snakker om, og til sammen i de to kommunene finnes det i alt nesten fire tusen hytter! I det samme området finnes nasjonalpark, naturstier, fjellstuer, fiskevatn, flotte skiløyper, lysløyper, museer, besøksgårder, husflid, tettsteder, ja og mye mer. Men alt dette og mere til må utvikles til beste for regionen, og det er vel riktig å si at Synnfjellet i en turismesammenheng er i en veldig tidlig utviklingsfase. For reiselivet, hytteturismen og næringslivet ligger det et enormt potensiale i dette området. Synnfjellområdet er attraktivt også på en litt annen måte enn de mer kjente og befolkede stedene med mer «alpinkarakter, Dette er en opplagt fordel som helt sikkert kan utnyttes bedre for alle de som ønsker seg opplevelser og rekreasjon i roligere omgivelser.

For å gjøre området lettere tilgjengelig sommer som vinter merkes turstier og skiløyper kjøres opp. Det er nylig laget nye kart for området og til sommeren skal det være mulig å følge egne sykkelruter. Videre arbeides det med turist-informasjonstavler og Synnfjellguide. Målsetningene dreier seg om både å sikre arbeidsplasser, å skape nye og ulik produktutvikling som kan skape et bedre tilbud for bl. a hytte- buss- og dags-turisme. Om regionen samarbeider om disse målsetningene og bidrar med kompetanse og økonomiske ressurser er disse realiserbare. Den vakre naturen gir av seg selv, det er igrunnen bare opp til oss om vi vil gjøre oss bedre nytte av den slik at arbeidsplasser skapes og verdier tilføres distriktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*