Tradisjons-mat på Posten

aase2-2002
F.V Vigdis Gaptjern, Ole Nørstebøen og Åse Nørstebøen

(Første gang publisert i EG 2002)

Det tradisjonsrike «Samvirkelaget» på Bruflat, nå med navnet COOP Marked Etnedal, har virkelig utvidet tilbudet sitt det siste året. Ikke bare kan en få utført sine ærender på Postkontoret her, men også få seg en skikkelig godbit av ekte tradisjons-mat.

POST I BUTIKK
Posten i Norge har lenge drevet med omorganisering. Som et ledd i dette har en gått inn avtaler med nær butikker om å levere tjenester. I Etnedal åpnet Post i Butikk hos COOP Marked Etnedal 13 november 2001. Siden da har kundene fått utført de vanligste post og banktjenestene sine i skranken på «Samvirkelaget» Så langt har overgangen gått stort sett smertefritt og ikke minst er folk fornøyd med de nye åpningstidene. Både for næringsliv og private er dette en klar forbedring at Posten følger butikkens åpningstider.

LANG HISTORIE
Det som i dag er COOP Marked Etnedal ble bygd i 147 og har hat kontinuerlig drift siden. Laget er selvstendig og har en trofast medlemsmasse. I alt er det fem ansatte – tre på full tid og to på deltid. En kan trygt si at dette er en nærbutikk som holder i hevd lange og solide tradisjoner i bygda.

TRADISJONSMAT
Derfor passer det godt inn med det nye tilbudet om tradisjons-mat. COOP Marked Etnedal har inngått en leveringsavtale med «Heimlaga & Gøtt, drevet av Turid Fossen og Einar Nysveen. For fem år siden startet de opp med cateringtilbud, men har siden utvidet tilbudet og drevet med aktiv produktutvikling. Firmaet har fått en avtale om bruk av storkjøkkenet på Etnedalsheimen, som er Turids arbeidsplass. Kjøkkenet har ledig kapasitet som Heimlaga & Gøtt får benytte. Her blir det laget ferdigretter som rømmegrøt og mye annet godt. Lokale spesialiteter som klubb og flesk og duppe vil komme til. Alt dette vil bli og få kjøpt i en egen avdeling På COOP Marked.

 

aase2002
F.V: Turid Fossen og Åse Nørstebøen

Det har vært levert en del prøver og dette har slått veldig godt ann. Særlig tilbakemeldingene fra turister og hytteeiere har vært svært rosende. En sa det slik at – det var så fint at noen tok seg tid til å lage mat fra grunnen av og kunne tilby slik mat den travle, moderne husmor ikke har tid til å lage!

Tekst og foto: Internett Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*